4 tipy, jak si při prodeji udržet vždy pozitivní přístup

Každý prodejce, pokud chce dosáhnout úspěchu, se musí naučit udržet si pozitivní přístup i tváří v tvář neúspěchům, které k obchodní činnosti nevyhnutelně patří. Jestliže jste ve stresu, nedaří se vám, bojíte se odmítnutí nebo z nějakého jiného důvodu nejste v psychické pohodě, projeví se to na vašich obchodních výsledcích i na tom, jak vás budou během jednání vnímat vaši potenciální klienti. Každý obchodník by se měl umět dostat do určité prodejní nálady, měl by si umět srovnat své emoce, a v této náladě zůstat co nejdéle během toho, co se snaží prodávat. V tomto článku vám přineseme návod, jak této nálady dosáhnout a jak si ji udržet.

Představujte si úspěch

Překonávejte momentální diskomfort, například v podobě neúspěchu u klienta, a to tím, že si budete vizualizovat úspěch. Představujte si, jaké to bude, až dosáhnete vašeho měsíčního plánu, nebo až dostanete odměny za jeho překročení.

Obklopte se motivujícím pracovním prostředím

Dalším krokem je podle blogu společnosti HubSpot vhodné nastavení vašeho pracovního prostředí. Musíte pracovat v komfortu, obklopit se věcmi, které máte rádi, a celkově se cítit v daném prostředí v pohodě.

Poslouchejte hudbu, která vám dodá pozitivní náladu

Každý má trochu jinou citlivost vůči hudbě, ale do určité míry působí na emoce nás všech. Zjistěte, jaká hudba vám pomůže se „nakopnout“ a nastavit na prodejní činnost tak, abyste prodávali energicky a s elánem.

Praktikujte single-tasking

Na cokoliv, co chcete dělat dobře, se musíte soustředit. Proto je potřeba, abyste eliminovali rušivé prvky a aktivity, které vás inspirují k prokrastinaci. Soustřeďte se pouze na prodej a nechte se danou činností zcela pohltit.

 

-mm-

 

Zdroj: HubSpot Blog - blog na stránkách společnosti HubSpot věnovaný marketingu a obchodu

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova