Co musíte dělat jinak, abyste se stali skutečně hvězdným prodejcem?

Co dělají skutečně úspěšní obchodníci jinak? Co odděluje dlouhodobě úspěšné top prodejce od těch pouze průměrných? V tomto článku vám ukážeme, jak musíte změnit svůj přístup k práci a k životu, abyste hvězdného úspěchu skutečně dosáhli, a jaké osobnostní charakteristiky vykazují ti nejlepší z nejlepších.

Psychická odolnost

Jak uvádí článek na LinkedIn Pulse, ti nejlepší prodejci jsou psychicky nesmírně odolní. Nezhroutí se z neúspěchů, nerozhází je odmítnutí klienta a když se jim něco nepovede, berou to jako příležitost ke zlepšení.

Osobní poslání

Obchod je o penězích a není překvapující, že hlavní motivací prodejců jsou peníze. Top prodejci zároveň ale ve své práci vidí své poslání, velmi jim záleží na tom, aby byli nejlepší mezi svými spolupracovníky a aby byli kolegy i klienty respektováni coby výjimeční profesionálové.

Zájem o prodejní obor

Někteří prodejci u své profese skončili jednoduše proto, že jiné uplatnění nenašli. A co hůře, někteří z nich mají během své kariéry vůči své profesi laxní přístup. Top obchodníci jsou ale hrdí na to, že se věnují právě prodeji, zajímají se o novinky a trendy v oboru a dále se dovzdělávají.

Působení na emoce klienta

Top prodejci jsou si vědomi, že při prodeji je extrémně důležité působit na emoce potenciálních zákazníků, a proto se soustředí najet s klienty na stejnou vlnu i na osobní rovině. Právě sympatičnost a příjemné vystupování tvoří hlavní rozdíl mezi top prodejci a jejich méně úspěšnými kolegy.

 

-mm-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova