Zdravé tělo a zdravý duch = větší odolnost a lepší výsledky

Nahromaděný stres a úzkost se ve vás mohou spojit a vy se najednou ocitnete v situaci, kdy ztrácíte chuť do života, necítíte jistotu a prostě vám není dobře. Takové emoce se pak velmi snadno přenáší i do obchodu.

V prodeji potřebujete velkou duševní odolnost, protože nezřídka musíte čelit odmítnutí ze strany klientů. Práce je těžká a nyní musíte na dosažení svých prodejních cílů pracovat dvakrát tak tvrdě. V tomto prostředí potřebujete velkou intelektuální ostrost, abyste přelstili své konkurenty. Duševní ostrost vyžaduje velkou fyzickou výdrž. Podobně mentální odolnost je přímo ovlivněna fyzickou odolností.

Pokud si dovolíte podlehnout úzkosti, pak bude mnohem těžší získat fyzickou výdrž, kterou potřebujete. Zaměřte se na vás a dělejte si pravidelné cvičení, které pomůže posílit vaši sebereflexi a zaměřit se na přítomnost. To je důležité, abyste si udrželi psychickou i fyzickou odolnost.

Stoupněte si ideálně každý den nebo alespoň několikrát týdně před zrcadlo a ptejte se sami sebe:

  • Staráte se o sebe?
  • Pijete příliš mnoho alkoholu?
  • Pijete dostatek tekutin?
  • Jíte příliš mnoho nebo špatné věci?
  • Máte dostatek pohybu?
  • Děláte svému tělu věci, které vám ztěžují psychické zotavení?

Pokud je odpověď ano, rozhodněte se provést změny. Sáhněte hluboko do sebe a najděte disciplínu. Jednejte tedy hned. Začněte správně jíst, dostatečně spát a cvičit. Zpočátku bude obtížné nalézt své rutiny – pozitivní návyky, které si udržíte. Začněte proto postupně s jedním a pracujte na něm. Postupně přidávejte další.

Chcete například začít jíst zdravěji? Napište si nákupní seznam a seznam jídel na daný týden, který si umístíte na ledničku. Dopředu si připravte ingredience, ze kterých si sestavíte kvalitní svačinu v průběhu dne. Pokud vám chybí pitný režim, pořiďte si karafu, kterou si umístíte před sebe na pracovní stůl. Tyto drobné podněty vás ve výsledku přimějí vytvořit si pozitivní rutiny a zlepšit své fyzické a postupně i psychické zdraví. Vyzkoušejte to! Skutečně to funguje.

 

-bb-

Zdroj: Sales Gravy - mezinárodní komunita profesionálů v oblasti obchodu

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova