Nebaví vás prodej po telefonu? Čtyři tipy, jak si jej víc užít (a získat víc klientů)

I přes svoji nenahraditelnost a nevyhnutelnost je telefonní prodej u řady obchodníků značně nepopulární. Úspěšnost je často malá, mnoho lidí má vůči telefonní akvizici averzi. V menší či větší míře je však telefonní prodej součástí práce téměř každého prodejce. Proto vám přinášíme čtyři tipy ne k tomu si telefonní prodej vyloženě zamilovat, ale alespoň se z něho nezbláznit.

Postavte váš hovor kolem jedné zásadní věci

Vaše interakce s klientem by z vaší strany měla představovat jednu jasnou a jednoduchou myšlenku. Například: ušetřte čas, vyřešte nějaký problém jednou provždy. Celý scénář hovoru pak vystavte kolem tohoto apelu.

Mluvte s lidmi s rozhodovací pravomocí

Jak uznává článek na blogu Briana Tracyho, pro telefonní prodejce je často frustrující, když mluví s lidmi, kteří nemají potřebné pravomoci o dané věci rozhodovat a jednání s nimi tedy vždy skončí špatně. Zároveň vám málokdo sám o sobě řekne, že o dané věci nerozhoduje. Vždy se tedy o kompetentnosti daného jedince ubezpečte hned na začátku.

Mějte cíle a plány

Jedním ze způsobů, jak se „odcizit“ od nepříjemností, které sebou nese odmítání ze strany volaných, je mít v hlavě plán a snažit se dosáhnout určitého cíle. Například určitého počtu obvolaných během určitého časového úseku. Orientace na čísla vám pomůže překlenout některé problémy při komunikaci s reálnými osobami.

Používejte scénáře

Scénáře zní nudně. Ovšem dobře postavený a promyšlený scénář, který umí předpokládat všemožné vývoje konverzace, může být velmi účinným nástrojem při telefonním prodeji. Sestavte si vlastní scénář, vypilujte si ho, a používejte výrazy, které vám osobně sedí.

 

-mm-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova